Mumble Nézet News Hasábok Régi Játék oldalak Szolgáltatás oldalak Partner oldalak
Bezárás

CSHU - Hungarian Counter-Strike Portal

Fogadóiroda Tovább

Kredited: 0  |  Találati arányod: 0%

WCG 2012 - 1.6 helyett Counter-Strike Online

Cikkek/Interjúk 2012. június 21. bazsowicz 32 hozzászólás 6188 olvasás

WCG 2012 - 1.6 helyett Counter-Strike Online

UPDATE. A június huszadikán nyilvánosságra hozott WCG bejelentéssel mindössze egyetlen probléma akadt: hiába kerestük a WCG hivatalos weboldalán, semmilyen formájában sem találtunk rá a sajtóközleményre. Cikkünk megírását követően azonban frissítették a World Cyber Games oldalát és kikerült a hirdetmény, azonban teljességgel eltérő megfogalmazással és tartalommal, mint amelyeket a különböző hírügynökségektől vettek át az egyes külföldi hírforrások.

A bejelentésből kiderült, hogy a már ismert játékok esetében online és regionális kvalifikációs versenyeket rendeznek, továbbá hozzátették, hogy a játékok végleges listája a későbbiekben bővülni fog. Néhány perccel azt követően, hogy a WCG hivatalos oldalán is megjelent a versenyjátékokat részletező bejelentés, az egyik legnagyobb kínai eSpots portál szintén egy WCG közleményre hivatkozva megírta, hogy az eddigi játékok mellett a League of Legends, a StarCraft II valamint a WarCraft III is felkerült a versenyjátékok palettájára. Egyébként a kínai oldalon található bejegyzésben is beszámolnak az 1.6 leváltásáról. (6:57)

 

(Az itt olvasható eredeti cikket június 21-én 4:20 perckor publikáltuk)

World Cyber Games. Újabb fejezetet nyithatunk a magát globális elektronikus sporteseményként aposztrofáló rendezvény történetét feldolgozó históriáskönyvbe. A lényeges információk előtt gyorsan megjegyeznénk, hogy abban az esetben nevezhetjük globálisnak a 2012-re összeroppanó eseményt, amennyiben az értetlenkedő és kínjában röhögő játékosokat, közösségeket globálisan vizsgáljuk.

Emlékeztetőül: március utolsó hetében kerültek nyilvánosságra azok a dokumentumok, melyben arról tájékoztatták a WCG partnervállalatait, hogy a jelentős strukturális átszervezések következtében a 2012-es eseményen kizárólag mobilos játékok kapnak helyet. Korábbi cikkünkben a megszellőztetett információkra támaszkodva felvázoltunk egy lehetséges forgatókönyvet, azonban – a WCG hivatalos sajtóközleménye szerint is – tévedtünk, habár az írásban foglaltak elméleti szinten továbbra is helytállóak.

A történet folytatásaként, mielőtt a Rakaka jól értesült forrásaira hivatkozva néhány nappal ezelőtt világgá kürtölte volna, hogy a World Cyber Games az ESL döntéséhez hasonlóan száműzi az 1.6-ot versenyjátékai közül, addig szerencsére hazai vonatkozású WCG sztorikon is elcsámcsoghattunk.

A legfrissebb információk szerint a World Cyber Games az előzetes híresztelésekkel ellentétben mégsem szakít teljesen a hagyományokkal. Jelen esetben a „nem szakít teljesen a hagyományokkal” mondatrészt illik kihangsúlyozni, ugyanis a WCG hivatalos kommünikéjében nevesítette az idei rendezvény hivatalos játékait, közte az európai megítélés alapján a Counter-Strike fogyatékos verzióját. A bejelentés megfogalmazása szerint két hivatalos és további két promócionális státuszú versenycím mellett döntöttek:

Hivatalos versenyjátékok:

FPS (First Person Shooting): Cross Fire (NEOWIZ Games)
Sports: FIFA 12 (Electronic Arts)

Promócionális versenyjátékok:

FPS (First Person Shooting): Counter-Strike Online (Nexon/Valve)
Action MMO (Massively Multiplayer Online): World Of Tanks (Wargaming)

 

Talán a First Person Shooter megnevezésnél ritkábban alkalmazott First Person Shooting használata is azokat a szervezeti átalakításokat tükrözi, melyeket a WCG döntéshozói éppen lenyomnak a játékos-közösségek torkán. Mindenesetre a mobilos játékokra történő váltással foglalkozó cikkünkben többször is megemlítettük: előnyösebb, kifizetődőbb az ázsiai játékosállományt helyzetbe hozni, ha már hazai pályán kerül megrendezésre a WCG.

A Valve és a Nexon együttműködésében kifejezetten az ázsiai játékpiacra összetákolt Counter-Strike Online (melyet inkább nevezhetünk MMOFPS produktumnak, mint szimpla FPS-nek) az idén áprilisra datálható statisztikák szerint több mint 500 000 felhasználóval rendelkezett Kínában, Tajvanban ez a szám 70 000, míg Koreában 50 000.

A számadatok a milliárdos népesség, valamint legfőképpen a rivális játékok esetében meglehetősen alacsonynak tűnhetnek, ennek ellenére biztosan kijelenthetjük, hogy kategóriájában sikeres a Counter-Strike Online. Ellenkező esetben miért jelentették volna be az érintett felek tavasszal, hogy gőzerővel dolgoznak a Source motorra átültetett folytatáson (hivatalos Counter-Strike Online 2 bejelentés), melyet minden olyan elengedhetetlen funkcióval telepakolnak, hogy azt bármelyik Call of Duty epizód megirigyelhetné?

A Na’Vi május végén Kínába utazott, hogy a K1 League keretében összemérje tudását a Counter-Strike Online-on nevelkedett együttesekkel. Végeredmény? Az ukránok még a csoportból sem jutottak tovább. A mérkőzéseket ezen az oldalon tudjátok megtekinteni.

Érdemes megjegyezni, hogy a „világ jelenlegi legnépszerűbb kompetitív játékai” - eme tetszetős megfogalmazás a WCG hivatalos bejelentésében olvasható - között megtalálható Counter-Strike Online "fejlesztése" során kifejezetten nagy figyelmet fordítottak arra, hogy minden területen képes legyen versenybe szállni a konkurens versenyjátékokkal. Habár a cl_updaterate 30, cl_cmdrate 30, rate 7500 értékek rögzítettek, azaz a forráskód babrálása nélkül nem lehet megváltoztatni azokat mezei játékosoknak. Plusz a Na'Vi információira hagyatkozva még offline tornákon is a netes szervereken játszanak, egyéb lehetőségek hiányában.

Ha minden igaz erre is létezik megoldás: a CSO rendelkezik kompetitív móddal, beállításokkal, így versenyszituációban előreláthatóan egészen másmilyen játékot láthatunk viszont, mint ahogyan azt eredetileg megismertük az interneten keringő videók és röhejes háttérképek, fegyverek alapján. Lásd a Na’Vi K1 League videóit.

Szintén említésre méltó a HLTV.org fórumán olvasható egyik bejegyzés, melynek szerzője - források megjelölése nélkül – állítja, hogy a WCG rendezvényén résztvevő játékosok már korábban kézhez kapták és kipróbálhatták a játékot. Továbbá hozzátette, a promócionális megjelölésből arra következtethetünk, hogy a Nexon (mint a WCG-hez pénzügyi támogatóként közelálló vállalat) ezzel a lépéssel a Counter-Strike Online európai kiadása előtt szeretné akadálymentesíteni az utat.

[Kedves olvasónk! Kiválóan beszéled az ázsiai nyelveket? Ügyesebben tudod kezelni a fordítóprogramokat? Esetleg olyannyira gyatrán adta a tegnap esti mixen, hogy Counter-Strike Online telepítéssel bünteted magad? Ha bármilyen további információval rendelkeztek a WCG versenyjátékról, ne tartsátok magatokban, kezdünk egy kicsit összezavarodni. A keresési találatok alapján a Counter-Strike Online hivatalos oldala a http://cso.iahgames.com/site/index.aspx címen található, azonban létezik egy másik CSO oldal is, amelyet szintén hivatalosnak tekinthetünk: http://tw.beanfun.com/cso/main.aspx. Az oldalak a Valve-Nexon páros fennhatósága alá tartoznak, az egyiken angolul, másikon pedig kizárólag kínai nyelven böngészhetünk. A weboldalakon eltérőek a megvásárolható felszerelések (a kínai esetében több oldalnyi), a karakterek (a kínai szájton például egy copfos kislány pózol infernon kezében egy méretes ionizáltrészecskesúgárágyúszerű műszerrel), azonban az elérhető képek alapján mindkét Counter-Strike Online verzió grafikai megjelenítése szinte tökéletesen megegyezik az 1.6-ban megszokottakkal. Sőt, az angol oldalon egy 047-es verziószámú klienst húzhatunk le, míg a másikról egy közel egy hete frissített 159-es verziót. Természetesen az eltérő honlapokhoz más és más Facebook fiókok tartoznak, feltétlenül érdemes szemezgetni a tajvani Facebook oldalra feltöltött fényképekből és automata rásegítéssel fordítgatni a posztokat! Feltételezzük, hogy mindkét oldalon egy és ugyanaz a Counter-Strike Online verzió szerepel, mi azért a biztonság kedvéért tajvani/kínai verzióra tippelünk, mint hivatalos WCG versenyjáték. Szerintetek?]


avatar #32
Obir88 2012. július 30. 152 hozzászólás 2121.
eros motivalt csapattal mennek. :S
avatar #31
-IVANKA- 2012. július 30. 808 hozzászólás 464.
Válasz pt33rod #29. hozzászólására
És cnc3 már nincs is a WCG-n? Fasza... :szomoru:
Egyébként ez a CSOnline hányadék.. el is ment az étvágyam..:uncsi:
Nekem a csávó játékától..
ez pz man :)
avatar #30
gTf0 2012. július 20. 4 hozzászólás 13211.
Válasz pt33rod #29. hozzászólására
És cnc3 már nincs is a WCG-n? Fasza... :szomoru:
Egyébként ez a CSOnline hányadék.. el is ment az étvágyam..:uncsi:
Bújj már el kérlek.
avatar #29
pt33rod 2012. július 19. 71 hozzászólás 3474.
És cnc3 már nincs is a WCG-n? Fasza... :szomoru:
Egyébként ez a CSOnline hányadék.. el is ment az étvágyam..:uncsi:
[url=http://profile.xfire.com/yournightmareismyself][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/2/yournightmareismyself.png[/img][/url]
avatar #28
Peda_Z 2012. július 4. 1021 hozzászólás 349.
NaVi kiesett a csoportból, azt úgy kell érteni, hogy 4 fős csoportban az első 3 helyen - köztük a NaVi - pontegyenlőség volt. De azért jól hangzik :D
"A mit tudni fog nyujtani a klán: Lanra lévő menést és felkészülést.."
avatar #27
marKelon 2012. június 27. 146 hozzászólás 2186.
Hányinger. -..-
avatar #26
athac__- 2012. június 23. 814 hozzászólás 457.
Válasz FeNiRoOo #25. hozzászólására
hogyne...kínaiak nyerik a WCG-t xddd
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
balin7: 15évedre és a 20kilodra feszülsz itt nekem öcsi? ne viccelj már:D; én az NLG bAlin7 vagyok.
avatar #25
FeNiRoOo 2012. június 23. 289 hozzászólás 1304.
Válasz LSdm___ #22. hozzászólására
azigen biztos lessz értelme:DAS:DAS:
hogyne...kínaiak nyerik a WCG-t xddd
avatar #24
DEER-_- 2012. június 23. 266 hozzászólás 1397.
a hanyinger kerulget mar az mmo-tol . de a cs onilne-ba . vicc.:xD:
avatar #23
OFF.gronix 2012. június 23. 652 hozzászólás 574.
Meg sem lepődök,következő húzások egy MMO1.6 lesz..
avatar #22
LSdm___ 2012. június 23. 1470 hozzászólás 225.
azigen biztos lessz értelme:DAS:DAS:
Gyújtom az uccsót, hagyom hogy szúrjon Ez ragadós szabadság, végig szívom Szítom a tűzet, itt az érzelem üzlet Ahol életek függnek a legszebb nőktől A hercegnőktől minden herceg görcsöl
avatar #21
Arvisura 2012. június 22. 97 hozzászólás 2906.
Nem megy nekik az 1.6, nyan-nyanfej rizszabáló banda!
Ébred már az oroszlán!
avatar #20
Neilaeht 2012. június 22. 196 hozzászólás 1757.
Én meg még azt hittem, hogy a mobil WCG után nem süllyedhetnek lejjebb... Tévedtem..
avatar #19
-xRx- 2012. június 21. 29 hozzászólás 5550.
:D:D:D Annyyáádd hogy adja :D:D:D mekkora :D:D:D még viccnek is beteg kb olyan mintha 486 vagy Pentium1 el tolnád a legelső cst :D:D:D Engedjük el ezt a WCG-s dolgot és tapsoljuk vissza Gody-t meg a CPL-t :D puszi
avatar #18
k1ngxD 2012. június 21. 2643 hozzászólás 89.
gratulálok....
avatar #17
shaddam 2012. június 21. 906 hozzászólás 408.
Mindig is mondtam a f2p vackokkal az ázsiai sátánt támogatjátok.Eddig nem nagyon hittek nekem. A kezdetektől a pénzről szól ez nem az esportól.Fölösleges meglepődni.
"When the battlefield is under total control, war becomes routine." Solid Snake
avatar #16
pedalgep 2012. június 21. 969 hozzászólás 376.
De istenem, az egyhatot így meggyalázni, ilyen vackokkal telitömni

Az eszébe sem jutott volna a viszidzsinek, hogy mondjuk csináljanak pár új mapot a régiek mellé, és azon pörögjön a lan, vagy bármi olyan ötlet, ami építő lehetne. Mit tolnak ezek az ázsiaiak, komolyan?

Szégyen.
avatar #15
XD ennél sz*rabbat még nem láttam úgy látszik ezsem előre hanem csak vissza fejlődik gg
avatar #14
KHRiSTiAN 2012. június 21. 90 hozzászólás 3027.
sz@r. COD filingűre sikeredett..
avatar #13
adamm 2012. június 21. 722 hozzászólás 529.
Nevetségesen SZ@R az egész.
Szerintem : ]
avatar #12
rnx 2012. június 21. 13 hozzászólás 7875.
Mi ez a nyan-nyan cs:online ? :DDD te jó ég...
avatar #11
-Newiz- 2012. június 21. 2325 hozzászólás 114.
gg fl
avatar #10
karcsEy 2012. június 21. 120 hozzászólás 2532.
4:20, i see what you did there
muJa klan kilepet varon elenunk aszontak csal tunk x_D
avatar #9
SE7EN 2012. június 21. 322 hozzászólás 1188.
Elfogott az árpilis 1. érzés, de végülis tévednem kellett. Ezt tényleg komolyan gondolják?
avatar #8
adrian8124 2012. június 21. 144 hozzászólás 2209.
ink sz@rok 1et...
avatar #7
fl sárgák
EAST COAST WEST COAST KAPUVÁRI HÁZI COAST
avatar #6
-IQ 2012. június 21. 862 hozzászólás 429.
Én nem értem, ez ez 1.6 motorra épülő elbaxott bugos mod. Az egész úgy sz@ar ahogy van, kinek jó hogy ugyan azzal a kinézettel egy elqrt játékot játszon ha ottvan a másik sima alap verzió ami fényévekkel stabilabb, jobb, játszhatóbb. értem én hogy a Valve és a Nexon pénze benne van és a WCG nek meg a pénz kell de ez olyan "nyan-nyanválkodás" hogy mind 1 mi ha megfizetik. Csinált a Valve és a Nexon egy okádékot majd azt mondta fizetek egy rahedli pénzt ha beteszitek független attól mennyire ratyi..
Nincs tökéletes ember csak tökéletes szándék
avatar #5
hEX- 2012. június 21. 1897 hozzászólás 156.
ez de sza*r:D
KIRÁJ VAGYOK
avatar #4
zsolterror_ 2012. június 21. 64 hozzászólás 3682.
ahahahahhhhhhhhhh :SAD:D:D:D: ez 1 rakás nyan-nyan , aki játszott már ilyen játékkal , azt tudja milyen hitboxok mműködnek benne :ASD:D:D:D:DD . Erősen látszik a video alatt is , hogy nevetségesen FOS :D:D:D .
Top csapatok nem hinném h leülnének ilyen elé :D
avatar #3
-zsolna- 2012. június 21. 2245 hozzászólás 117.
nyan-nyanák meg
"Bízom az Igazság és a Szellem erejében, ezért hiszek az Emberiség jövőjében." Albert Schweitzer
avatar #2
emmpey 2012. június 21. 114 hozzászólás 2608.
amikor megláttam a videót, ránéztem a naptárra hogy nincs-e április elseje..
avatar #1
KruaM 2012. június 21. 794 hozzászólás 476.
hát igen a tegnap esti mixen nem adta , de evel a nyan-nyanral akkor sem játszanák ha egy hétig freget nem lőnék