Mumble Nézet News Hasábok Régi Játék oldalak Szolgáltatás oldalak Partner oldalak
Bezárás

CSHU - Hungarian Counter-Strike Portal

Fogadóiroda Tovább

Kredited: 0  |  Találati arányod: 0%

Retro Cikk - A botozás

Cikkek/Interjúk 2009. február 13. ZeNiTH 50 hozzászólás 13788 olvasás

newspic

Mai retro cikkünk témája nem más mint a botozás, melynek segítségével javíthatunk skillünkön, és ezáltal bárki eredményesebben képes helytállni kedvenc játékában. A cikket a régebben visszavonult newspic mrd publikálta még anno, ám most úgy érzem érdemes volt előrántani a pakliból, hiszen a közelgő tavasz és nyár alkalmával remélhetőleg több LANban is részünk lesz, így hasznos lehet előkeríteni a porosodó botokat. A cikk kitér többek között két játékos véleményére is a témával kapcsolatban, nevezetesen newspic DSt-t és newspic skizo-t faggatta mrd, akik köztudottan sokat hódoltak régebben a botozás élvezetének.

Hiszitek, vagy sem a botozás fogalma mélyen a történelembe nyúlik vissza. Régen, büntetés illetve fenyítés értelemben használták ezt, az akkoriban még egészen negatív kicsengésű szót. A romantikus irodalomban is számtalanszor találkozhatunk a botozással, gondoljunk csak az igen népszerű „Ludas Matyira”, aki bizony háromszor is botozott! Mai viszonylatban – tenném hozzá – ez igen gyengének minősül…. Nagyobbnál-nagyobb szerzők tesznek említést a fenyítés ilyen formájáról, például a XIX. század egyik legjelentősebb írója Arany János is, az első jelesebb művében „Az elveszett alkotmányban”. Sőt még a sportban is ismeretes a fogalom. Aki már síelt életében és látott a olyan embereket, akik idétlenül hadonásznak a botjaikkal, az tudja mire gondolok. Ha ma azt mondjuk egy korunkbeli fiatalnak, – tisztelet a nem korombeli idősebbeknek – hogy „botozás”, bizony nem fog a gatyájába piszkítani a félelemtől. Eszébe sem jut, hogy esetleg valamilyen fájdalmas fenyítésen kell átesnie. Inkább egy kisebb mosolyt fedezhetünk fel a pirospozsgás arcán, hisz újra gép elé ülhet és gyakorolhat kedvenc játékával, a Counter-Strike-al. Mivel én is egy ilyen fiatal vagyok,– és nem utolsó sorban eme portál olvasói is döntően ilyenek – ezért most a botozás, „gépek elleni játék” mivoltáról fogok nektek írni, és nem történelmi, illetve irodalmi jelentőségéről.

A hosszabb bevezető után kezdjünk is bele. Mai feladatunk, hogy áttekintsük a botozás-t A-tól Z-ig. Ebből a cikkből mindent megtudhattok a robotok elleni játék rejtelmeiről. Ezt azonban elég komoly kutatómunka előzte meg. A teljesség igényével vágtam bele a keresésbe, ami körülbelül egy hónapot vett igénybe. Ez alatt sikerült nem kevesebb mint 25 ismert illetve kevésbé ismert játékostól megtudnom, hogyan szokott botozni és miért tartja a botozás célravezetőnek, vagy pont ellenkezőleg… Továbbá, a cikkben még két interjút is láthattok. Ezekben, azt hiszem, Magyarország két leggyakrabban botozó állampolgárát sikerült elkapnom, akik tényleg hitelesen képesek véleményt formálni a botozásról. A két személy botozási stílusa szinte teljes mértékben különbözik egymástól, de talán pont ezért lesz majd könnyű azonosulni az egyik elképzeléssel. Vegyük akkor sorba azokat a bizonyos gyakran ismételt kérdéseket, amikre az interjúkból is választ kaphattok.

Milyen mapon érdemes botozni?
Rengeteg emberrel beszélgettem erről, és azt kell mondjam, hogy teljesen mindegy. Sokan botoznak aim_mapokon, míg mások a warmapokon való gyakorlásra esküsznek. Ebben a kérdésben tehát nem foglalnék állást, hisz ahogyan azt a közmondás mondja „Kinek az aim_map, kinek a warmap.”

Milyen típusú botokkal játsszam?
Attól függ, hogy aim_mapon vagy warmapon játszik az ember. Ha a pálya kicsi és az összes ellenfél szinte egyből lelőhető nem ajánlom a deathmatch (dm) botok használatát, hisz nagyon zavaró – mondhatni k**va idegesítő – lehet, ha éppen mögötted jelenik meg a zöld színben pompázó egyed.... Ha azonban valamilyen nagyobb pályán szeretnénk játszani mindenképpen a dm botok használatát ajánlom, mivel így nem kell sokat bajlódni az utolsó ellenfelek megtalálásával. Összegezvén: Ha kicsi, esetleg „aim” mapon játszunk Z-botot használjunk. Ha a pálya nagy, átláthatatlan, akkor pedig dm bot.

Mennyit érdemes botozni?
Erre sem tudok semmi konkrétat mondani, mivel teljesen emberfüggő. Egy azonban biztos, hogy nem szabad a botozás sem túlzásba vinni. Nem szabad hagyni, hogy a túl sok botozástól fantáziátlan, monoton legyen a játékunk. Véleményem szerint egy nagy meccs előtt sem ajánlatos sokat botozni, mivel lehetséges, hogy életünk legfontosabb mérkőzésén leszünk teljesen hasznavehetetlenek, illetve fáradtak, indiszponáltak. Lényeg a lényeg, a botozás is csak egy eszköze annak, hogy jobbá tegyük magunkat. Azonban ezt a hatást rengeteg más dologgal is kiválthatjuk, gondolok itt például a demózásra vagy az éles játékra, a warozásra. Ezért egyenlő arányban kell elosztani az ilyen jellegű elfoglaltságokra szánt időnket, hogy egyikre se unjunk rá. Ha mindenképpen számot akartok hallani, akkor azt mondanám, hogy napi 500-1000 bot elegendő lehet…

Késes vagy fegyveres botok a célravezetőbbek?
Sokan játszanak késes botokkal, amit nem teljesen értek. Hisz ha warozik az ember mindig fegyverrel jön az ellenfél, mindig lő ránk és sosem lesz annyi időnk célozni, mint a késes botoknál. Véleményem szerint a fegyveres botok jobban jelenítik meg az éles szituációkat, mint az éles szerszámmal operáló társaik.

Mire jó a botozás?
Abban azt hiszem mindenki egyetért, hogy legjobban a botozással fejleszthetjük egyéni tudásunkat. Az ilyen jellegű játékkal tudunk a legtöbb embert ölni a legkevesebb idő alatt. Ezzel acélozhatjuk lövési technikánkat, ami révén eredményesebbé tudunk válni éles szituációkban. Tulajdonképpen a botozás maga nem jó, mivel nagyon unalmas tud lenni. Viszont annak elkerülhetetlen, aki igazán jó játékos akar lenni.

Mennyi idő múlva érezhető a botozás hatása?

Ezt sem lehet pontosan megmondani. Ki gyorsabban kis lassabban tanul bele a dolgokban. De úgy vélem, egy-két hét napi rendszerességgel elvégzett botozás után már érezhető lesz a hatás.

 

 

gNu|d$t a botozásról


Szia d$t! Biztosan sokakat érdekel, hogy mit takar a neved mögött az abizonyos "GoL" rövidítés. Talán a suliban lőttél egy GóL-t tesi órán?

 

gNu|dst: Szia mrd! Haha, látom nagyon vicces kedvedben vagy. Talán kaptál ma egy nyalókat? Amúgy ez egy külföldi mix, vagy ha úgy tetszik „fixmix” csapat neve, amiben rajtam kívül játszik illetve játszott pár nevesebb külföldi játékos is.

Azt ajánlom, csapjunk is bele a közepébe, mert azt hiszem az egy másik interjú témája lehetne, hogy mi is az a „fixmix” valójában. Ne feszegessük a kérdést, inkább azt mondd meg nekem, hogy szoktál-e botozni?

gNu|dst:
Manapság nem igazán, csak nagyon ritkán. Amikor éppen tényleg nincs jobb dolgom, akkor berakok egy jó kis zenét és botozok egy órát. De már egyáltalán nem szoktam rendszeresen botozni, maximum heti egy alkalommal. Régebben viszont sokkal többet és gyakrabban botoztam, főleg az sA-s, FoP-os időkben.

Akkor beszéljünk inkább a régi szép, jelen esetben „kockább” időkről! Amikor anno egy nagyobb versenyre készültél, mennyit botoztál egy nap?

gNu|dst: Rendben, napi fél, néha egy órát szántam általában a botozásra, ami kb. 800-1000 botra volt elég. Többnyire aim_aztecplac-en 6 fegyveres bot ellen játszottam. De vannak még pályák, amiken régebben sokat gyakoroltam, mint például az aim_map_usp, az awp_map, az aaa_aim, az aim_ak-colt, az sk_ak_m4, vagy az aim_map_hlo.

Kérlek, mondj mindegyikről egy pár szót! Mit fejleszt? Mire tanít? No meg egyáltalában mire jó?

gNu|dst:
Természetesen. Akkor leírom, hogy véleményem szerint mit lehet gyakorolni ezeken a mapokon:

aim_map_usp: Természetesen usp gyakorlásra jó.
awp_map: Nagyon távoli ak-colt pötyögtetések, néhány távolibb dragshot, esetleg komolyabb zoom-rántások fejlesztésére kiváló.
aaa_aim: Ezen a pályán lehet a lehető legkevesebb idő alatt a legtöbb botot lerotálni. Tökéletes map, a tunkolás gyakorlására.
aim_ak-colt: Nagyon jól gyakorolhatóak rajta, a távolra rotálások egyik spawn helyről a másikra ak-val és colt-tal egyaránt. Valamint, 4-5-ös sorozatok és 1-2 golyós pontozós távoli rántások gyakorolhatóak rajta.
sk_ak_m4: Véleményem szerint csak 2 golyós sorozatok lőhetőek rajta. Így igen hasznos map.
aim_map_hlo: Ezen a mapon jól begyakorolható a közeli illetve távoli ellenfélre való pontozás és rotálás.
aim_aztecplace: Szerintem ez a pálya mindenre jó. 2 golyós lövések, roták, dragshot-ok, usp-dezert rántások. Ez amolyan univerzális, „minden egyben” pálya.

Egyébként, visszatérve arra, hogy versenyek előtt hogyan készülök. Ahogyan azt már fentebb említettem általában az aim_aztecplacen játszom, de azért ugyanúgy használom néha ezeket a pályákat is. Egy kezdő játékosnak azt ajánlanám, hogy gyakoroljon mindegyiken külön-külön minél többet. Ha már jól meg az összes lövéstechnika meg egyebek, akkor talán a legjobb pálya a szkill szinten tartására az aztecplace. Legalábbis azok közül, amiket én ismerek. Persze lehetséges, hogy van ennél sokkal jobb is…

Tehát, véleményed szerint csak aim pályákon érdemes botozni? Semmi értelme sincs annak, ha az ember a warmapokon is gyakorol?

gNu|dst: Én nem látom sok értelmét, hiszen a botozás alapvetően mozgáskultúra, a reflex és az egérkoordináció fejlesztésére a legjobb. Ezek pedig a leggyorsabban, a legrövidebb idő alatt az aim_mapokon fejleszthetőek. A kis pályákon pörögnek a körök, nem kell az ellenfelek keresgetésével bajlódni. Ugyan ez egy főleg botozásról szóló interjú, mégis kicsit eltérnék a tárgytól. A kezdőbb játékosok kedvéért elmondanám, hogy a botozás nem minden, sőt semmire sem elég, ha valaki csak jól lő. Rengeteget számít a mozgáskoordináció és a gondolkodás, a játékintelligencia is, amit ugyan valamennyire meg lehet tanulni ezeken a kis pályákon, de rendesen elsajátítani csak egy profi játékostól tudja az ember. Ez in-eye-demók nézésével érhető el a legkönnyebben. Ha mindez megvan, utána már csak sok gyakorlás szükséges, amivel testre szabhatjuk a képességeinket, úgy, hogy aztán azok csak a javunkra váljanak. Mindent egybevetve, aki jól akar játszani, sokat botozzon, nézzen rengeteg demót, és még ezeknél is többet warozzon. Ez a játék „titka”. Az eredmény már csak mentalitás, kitartás és egyéniség kérdése.

Mi a véleményed a deathmatch botokról? Te, személy szerint használsz-e ilyeneket illetve érdemes-e szerinted ilyen típusú botokkal gyakorolni?

gNu|dst:
Sajnos erről nem tudok véleményt formálni, mivel még sosem volt deathmatch botom. Mindig is Z-botokat használtam, amik szerintem tökéletesen megfelelnek minden célra.

Mit gondolsz, mi a fontosabb, minél többet botozni, fejleszteni egyéni játéktudásunkat, vagy több időt tölteni a társainkkal és inkább a csapatjátékot acélozni? Leegyszerűsítve a kérdést: az egyénileg jó csapat vagy az esetlegesen kevésbé skilles játékosokból álló összeszedettebb klán fog inkább győzedelmeskedni?

gNu|dst:
Amilyenek a játékosok olyan a csapat. Természetesen egy klán akkor a legjobb. ha öt húzóember alkotja. Ez pedig csak akkor sikerülhet, ha egyénileg mindenki motivált, skilles, toleráns, és jól gondolkodik.
Persze ez csak az egyéni része a dolgoknak. Ha megvannak a csapatot alkotó tökéletesen összeillő játékosok, akkor utána el kell kezdeni együtt játszani. Sokat. Nagyon sokat! De ha tényleg öt tökéletes játékos alkotja a csapatot, akkor már az első war olyan, mintha legalább négy éve együtt játszanátok együtt.
Száz szónak is egy a vége. Jobb játékosokból gyorsabban lesz jó csapat, míg rosszabbakból lassabban, vagy sohasem. Ez viszont nem az aim-on múlik, hanem a játékon belüli alkalmazkodáson és intelligencián. Minden azon múlik, hogy öt ember hogyan működik együtt.

Térjünk vissza egy kicsit eredeti témánkhoz, a botozáshoz. Mit gondolsz mennyi az ideális bot mennyiség naponta, amit érdemes belőni?

gNu|dst:
Ez jó kérdés. Szerintem ez nagyon emberfüggő, a lényeg az, hogy annyit botozzon az ember, hogy utána, ha warozik ne unja a játékot. Mert sosem szabad túl sokat játszani, hiszen akkor unalmassá válhat, következésképpen csökken a koncentráció és a motiváció. Így az ember már biztos, hogy nem tudja a maximumot nyújtani. Tehát, véleményem szerint, mindig annyit érdemes botozni, amennyivel kicsit jobb lesz az ember, de meg utána élvezni tudja a botozáson kívüli játékmennyiséget is.

Használsz valamilyen különleges beállítást, amikor botozol?

gNu|dst:
Nem.

Összegezvén, mit ajánlanál egy olyan embernek, aki szeretne nagyon jó játékos lenni?

gNu|dst:
Már az előzőekben leírtam pár dolgot, de akkor most kifejtem egy kicsit részletesebben. A legelső és legfontosabb a kitartás! Ha ez nincs akkor belekezdeni is felesleges. Ha valakinek van kitartása, akkor botozzon, demózzon és gyakoroljon minél többet.

Kérlek, tarts egy kis beszámolót arról, hogy hogyan érdemes lőni, amikor botozunk…

gNu|dst:
Ez felbontás függő dolog. Én személy szerint 640*480-as felbontásban játszom és ezt tudom ajánlani mindenki másnak is. Kipróbáltam a másik két képernyőfelbontást (1024*768, 800*600) is játék közben, és a legkisebb bizonyult a legjobbnak. Mind rotára, mind távoli lövésekre. Először is, azt, hogy a „rota”, hogyan szór, azt látni kell! A 24. golyó után a 25.-et is tudni kell, hogy hova megy. Ezt csak rengeteg tunkolás után tanulja meg a játékos. Viszont van egy alapséma, ami általában úgy van, és csak minimális változások következhetnek be. Itt kell tudni az aktuális golyósorrendet. Általában minden fegyver felfele szór, tehát lefele kell húzni a célkeresztet. Kicsit részletesebben. Ha m4-el közelre lősz akkor mellkasra, ha távolra, derékra kell célozni. Ak-val közeli célpont esetén deréktájon tartjuk a célkeresztet, míg távoli ellenfél esetén térdre célzunk. A többit nem részletezném, mert ezeknek sincs sok értelme, mivel egy idő után érezni kell. Előbb utóbb mindenki ráérez...

Utolsó kérdés: ha valaki szeretne veled „lőni” egyet aim_mapon mikor teheti ezt meg, illetve van-e esélye bárkinek is ellened?

gNu|dst:
Mindenkivel kiállok egy meccsre boldogan, ha van rá időm éppen. Mostanában ez elég ritka, mert az utóbbi időben nem nagyon fért bele az időmbe. Régebben azonban sokan kerestek meg, akik játszani akarta. Nekik általában megígértem, hogy majd valamikor lenyomjuk, de jórészt csak hetek vagy hónapok múlva került rá sor. Szóval, csak azzal tudok játszani, aki pont jókor ír… ;)
A játékban pedig esélye mindenkinek megvan, csak akarni kell!

Köszönöm szépen, hogy veled tekinthettem át eme játék botozásbeli rejtelmeit. Azt hiszem sok olvasónknak segítettél ezzel. További szép estét!

gNu|dst:
Én köszönöm a lehetőséget, remélem tényleg tudtam segíteni. Szia!
addicteD|skizo a botozásrólSzia skizo! Nagy botozó hírében állsz, kérlek, mesélj erről egy kicsit! Mióta botozol? Menyi a napi „adagod”? Mennyit tartasz ideálisnak?

skizo: Szervusz Mordály! A hírek nem teljesen alaptalanok, volt idő, amikor tényleg rengeteget botoztam. Akkoriban még sokkal több időm volt ilyen elfoglaltságokra. Körülbelül 2001 óta botozom. Ez alatt a röpke 6 év alatt azonban fikarcnyit sem változtak a szokásaim ez ügyben, hisz már amikor elkezdtem játszani és még ma is aztecon botzom, annyi bot ellen amennyit a gép elbír. Régebben kidolgozott edzéstervem volt: Botozás, alvás, botozás, alvás és így tovább… Csak, hogy a két utolsó kérdésedre is válaszoljak: mivel a botozás szerintem leginkább ahhoz segítheti hozzá az embert, hogy biztosabb legyen a keze és a rántásokat be tudja gyakorolni. Ezért mindenkinek a saját képességeihez mérten szükséges belőnie a „bot-adagját”. Például: mit szeretne elérni ezzel a játékkal, mennyi ideje van játszani, ebből mennyit szán botozásra, mennyire van szüksége? Ezek azok a kérdések, amiket fel kell tennünk magunknak mielőtt komolyan nekilátunk a botozásnak. Következésképpen, nincs általános recept, – mint ahogy sok minden másban sincs – mindenkinél más… Nekem azért kellett olyan rengeteget botoznom, mert az én erősségem ebben a játékban sosem az istenadta tehetségem volt. Hanem a fanatizmusom! Így hát sok, nagyon sok gyakorlással igyekeztem felhozni magamat. :)

Szerinted mi a legmegfelelőbb map a botozásra? Vannak, akik az aim pályákra esküsznek, vannak, akik csak warmapokon nyomják. Szerinted mi a legcélravezetőbb?

skizo: Itt is árnyalnám a képet, mert szerintem minden map más helyzeteket szimulál. Ha általános – „megyek & ölök” – botozást választok, a régi kedvencemen, az aztecon játszom kivétel nélkül. :) Azonban mióta kijött a CSHU death-match bot már az sem jelent problémát, hogy keresgélnem kell a botokat a nagy pályán és egy évig mászkálok akció nélkül. Sőt, sokszor kell menekülnöm az életemért, hogy le ne késeljenek. :) Azért persze bele-beleszaladok néha egy-egy késbe, de ez nagyrészt azért van, mert zene mellett játszom, mint sokan mások.
Másrész, aim_mapokon is jól lehet botozni. Egyetlen hátrányuk szerintem az, hogy túl egysíkúak. Az ellenfelek többnyire ugyanúgy mozognak, ugyanabban a magasságban vannak. Tehát, minden ugyanaz nagyon sok körön keresztül. Míg egy normális pályán minden szögből, magasságból lehet gyakorolni a lövést. Ha mindezek ellenére aim_mapokon játszom akkor is berakom a DM botokat, mert így nagyon instant lesz az akció.

Neked mennyi az az ideális mennyiség, amit belősz egy nap?

skizo:
Ez jó kérdés, ugyanis nem tudok egy konkrét számot mondani. Öt-, tíz-, húszezer? Fogalmam sincs. Azért sem, mert én elég sokat restartolgatok közben, szóval nem nagyon tudom összeszámolni a végén. Egyet tudok mondani. Régebben mértem az időt, amennyit játszom egy nap. Amikor elkezdtem és hozzá kell tenni, hogy nagyon elvetemült voltam, 10, akár 12 órát is botozással töltöttem egy nap. Ez azért azóta normalizálódott, de ha úgy érzem, hogy botoznom kell, akkor még ma sem állok fel 1-2 órán belül. Ha nagyon készülni akarok, én 2x2 órát botozom egy nap. Ez javasolnám is mindenkinek, aki valamilyen nagyobb megmérettetésre készül. Annál a 2x2 óránál sokkal tovább már úgysem tud figyelni az ember megszakítás nélkül.

Mivel ez az interjú alapjában véve kezdő vagy középhaladó játékosok számára készül, kérlek, mesélj arról, hogy mire érdemes törekedni botozás közben? Gondolok itt elsősorban a lövési technikára.

skizo:
Na igen. Ez az, amit szerintem nagyon sokan „elrontanak” botozás közben, hogy arra törekednek, hogy akárhogyan, mindenáron megöljék a szerencsétlen, késes, gépagyú ellenfelet. Véleményem szerint sokkal fontosabb lenne arra törekedni, hogy minden bot észrevétele után csak 1-2 golyót lőjünk ki. Úgy kellene rájuk tekinteni, mint egy „igazi” ellenre, aki azonnal lelő, ha nem szedjük le 2-3 golyó után. Így egész jól be lehet gyakorolni azt, hogy gyorsan reagáljon az ember, hogy minden irányú mozgásból jó hamar meg tudjon állni a pontos lövés érdekében, és minél nagyobb rántásokkal, de legalábbis gyors célzással lőjük le az ellenfelet. Sokszor láttam botozni embereket úgy, hogy nyugodtan szaladgálnak a pályán, és amikor meglátnak pár botot szép kényelmesen megállnak, aztán nyugisan aimolgatva lepöttyözik őket. Szerintem sokkal célravezetőbb, ha botozás közben is teljesen odakoncentrálunk és arra helyezzük a hangsúlyt, hogy a pillanat töredéke alatt lelőjük az ellenfelet. Gondoljunk arra, hogy ilyenkor egy hús-vér ellenfélnek reagálni sem lenne ideje. Természetesen waron minden helyzet más. Ott normális pozíciókban kempelnek az emberek, nehezebb őket lelőni az esetleges jó taktika miatt. Ez is bizonyítja azt, hogy csak és kizárólag attól, hogy sokat botozik valaki, nem lesz belőle a világ legjobb játékosa. Viszont úgy gondolom, hogy a játék több fontos részét tudjuk fejleszteni a botozással. Biztosabbá tehetjük a kezünket, gyorsíthatjuk a reakcióidőnket, acélozhatjuk reflexünket.

Véleményed szerint érdemes-e olyan embereknek botozniuk, akik szinte csak neten játszanak. Tehát, hasznosítható-e a helyi hálózaton való botozás interneten, ahol azért nagyon máshogy adja néha... Vagy nincs igazam?

skizo:
Természetesen! Annyi az egész, hogy neten máshogy szór, és valamivel tovább tart, míg annyira megáll a mozgásból az ember modelje, hogy pontos legyen a lövés. Ez nagymértékben függ az adott szervertől. Olyasmiként tudnám leírni ezt, hogy ha focizol, és rengeteget dekázol, meg rúgsz, akár nagy, akár kicsi, de üres kapura, a körülmények ugyanúgy befolyásolni fogják a játékodat minden más pályán, de ettől függetlenül a lábunkban még ugyanúgy benne van, amit begyakoroltunk, csak rajtunk múlik, hogyan használjuk fel a tudást.

Használsz valamilyen különleges beállítást, amikor botozol?

skizo:
Csak a szerverbeállítások, ami nem is biztos, hogy számít, ha a saját gépemen van a szerver, de azért van egy bot.cfg-om, amiben sys_ticrate 10000, sv_maxrate 25000, sv_maxupdaterate 101, sv_minrate 25000, sv_minupdaterate 101 beállítások vannak bekonfigurálva. Van még pár általános, no time, meg mp_freezetime 0 beállítás is azért… Különben, nem tudom, hogy ezek működnek-e a botokra, de a biztonság kedvéért azért beexecelem mindig! :) És utána csak annyit kell írni a konzolba, hogy „restart”. Ezek után újraindítja a szervert az adott pályán és életbe lépnek a beállítások.

Milyen nehézségű botokkal játszol?

skizo:
Random. Ugyanazon skillű botoknak ugyanolyan a mozgása, illetve viselkedése. Így, randomra rakom a nehézséget, hogy minél többféle akciót legyen lehetőségem gyakorolni.

Azt szokták mondani, hogy a botozástól egyénileg jobb leszel. Szerinted, milyen hatással van ez a csapatjátékra? Nem befolyásolja a csapatbeli szerepét egy embernek, ha nagyon megszokja az egyedüli játékot? Nem csorbul a csapatszellem?

skizo:
Kb. annyira befolyásolja, mint amennyire általában a számítógépes játékok az agressziót. Ha valakiben benne van, hogy nem tud csapatban játszani, az nem a botozás miatt fog kialakulni. Maximum felerősödik. A botok, már a nevük is onnan jön, hogy robotok. Mi emberek vagyunk, és mi döntjük el, milyen játékosok szeretnénk lenni. Rajtunk múlik, felismerjük-e, mikor, miről szól a játék. A botozástól az ember remélhetőleg jobban fog lőni, ezáltal skillesebb lesz. Minden egyéb változás nem a botozás miatt történik. Leegyszerűsítve: minden az egyéniségen múlik.

Véleményed szerint egy egyénileg skilles játékosokból álló mix, vagy egy taktikákkal felfegyverkezett, egyénileg esetlegesen gyengébb képességű emberekből álló klán a jobb? Egyszerűbben: Erős mix vs. klán? Melyik győz?

skizo:
Az általad említett esetben talán 51% vs. 49%-ot mondanék az erős mixre. De általánosságban inkább az, akinek jobb a morálja, és aki ezt fent is tudja tartani az egész mérkőzés alatt.

Végül csak annyit kérdeznék, hogy mit ajánlanál egy kezdő játékosnak, aki nagy babérokra tör? Warozzon, botozzon, demózzon? Vagy mindhárom?

skizo:
Mindhárom! :) De leginkább azt, hogy próbálja meg megtalálni, hogy az ő képességeihez mérten mire és milyen arányokban van szüksége. Na meg azt, hogy ne adja fel! :)

Van még valami, amit szeretnél hozzátenni? ;) Szerintem köszönd meg mindenkori mesterednek!

skizo:
Még fontos lehet talán, és jó irányba fordítja az olvasók fejlődését, ha meglátogatnak minket az #addicteD.hu csatornán, QuakeNet-en.:) Valamint, ha már meglátogattak minket, akkor már ennyi erővel maradhatnak is! Köszönöm továbbá mindenkori mesteremnek! Noha, fogalmam sincs, hogy ki lehet ő, de ha mrd szerint így helyes, akkor én megköszönöm!

Gondoltam van olyan, de hát ha nincs, köszönd meg nekem. Én mindenesetre – a változatosság kedvéért – köszönöm az interjút. További szép délutánt!

skizo:
Köszönöm, mrd! Örök hálám. Mindenkinek eredményes botozást, és idegességtől mentes, boldog életet kívánok!:)
Az alábbiakban azt olvashatjátok, hogy a magyar counter-strike scene színe-java, hogyan válaszolt arra a kérdésre, hogy „Szoktál-e botozni, és ha igen, akkor hogyan?”

(Hozzátenném, hogy sok ember azért nem szerepel a listán, mert nem válaszolt vagy nem írt vissza. Voltak olyanok is akik elzárkóztak a válaszadástól. Ezért a lista természetesen nem tartalmazza az összes magyar top-játékos véleményét.)

EmBri0|EtrIuS: „Három évig csak botokkal játszottam, mert nem volt internetem otthon. Így csak lanklubbokból tudtam neten játszani. Sima, Condition-Zeros-s botokat használok, amikkel napi 1-2 órát szoktam játszani warmapokon. Régebben több időm volt rá, de most a sok warozás miatt csak ennyit tudok botozni.”

EmBri0|Iceman: „Körülbelül egy éve botoztam utoljára. Mostanában nem nagyon jut rá időm. Viszont régebben, amikor komolyabban vettem a botozást volt, hogy napi 8000-et is lőttem. Bár most, hogy kérdezed, el is kérem ROMAItól a dm botokat! ;)”

EmBri0|Slowhand: „Már egy-másfél éve botozok, de főleg csak mostanában kezdtem komolyabban venni. Deathmatch botok ellen játszom awp_map-on 1vs15-ben. Naponta 1000-2000-et lövök, de megesik, hogy 3000-4000-ig is elmegyek…”

signs|conan: „Vágod? Egész nap a DOTA Allstars v4.63-on botozok!”

signs|hidekazu: „Nem sűrűn botozom. De most, hogy közeleg a GPS igyekszem naponta legalább 300-at belőni. Z-botok ellen nyomom általában aim_aztecplace-en, de néha gyakorlok dm botok ellen is.”

signs|dolszjev: „Szinte kizárólag csak verseny előtt szoktam botozni. Általában három nappal a megmérettetés előtt kezdek el játszani Z-botokkal, napi egy órát, aim_aztecpalcen.”

volgare|Kisbalazs: „Nem nagyon szoktam botozni. „Sajátgépes” versenyek előtt két héttel kezdek el játszani botok ellen. Naponta max 500 botot lövök a következő mapokon: aim_aztec, aim_qpad_2007 és aim_aztecpalce. Compo gépes lanok előtt semmi értelme sincs a botozásnak szerintem. Így maradnak a klánwarok és a haveri mixek.”

volgare|chery: „Z-botot használok már jó ideje. Hetente 2-3 alkalommal szoktam botozni, ilyenkor aim_map-on vagy aim_aztecpalce-en játszom.”

volgare|rcZ: „Mivel itt a szép idő, ezért az utóbbi időben nincs túl sok időm botozásra, csak nagyon ritkán. Amúgy is egy elég unalmas dolog, úgyhogy 500-600 után mindig elmentem inkább dm-ezni, ha még akartam gyakorolni. Véleményem szerint a napi 1000 bot optimális mennyiségnek nevezhető.”

ancients|rmL: „Csak versenyek előtt szoktam botozni. Ilyenkor Z-botokból lövök naponta 4000-5000-et, aim_map-on.”

ancients|ash: „Egy éve botozom napi rendszerességgel. Általában 2000 botot lövök awp-vel, és 1000-3000 körül egyéb fegyverekkel. Z-botot használok és nagyobbrészt aim_map-on, aim_aztecplace-en, aim_usp-n és aim_ak_colt-on szoktam gyakorolni.”

ancients|XploD: „Kb. 2,5 éve játszottam botok ellen először. Heti szinten 3-4-szer gyakorlok Z-botok ellen. Minden alkalommal nagyjából fél órát, azért mert véleményem szerint ha valaki túlzásba viszi ezt, az visszaesést eredményez. A mapok, amiken játszani szoktam: aim_map_usp, aim_aztecplace, aim_qpad2007. Minden pályán mindkét oldalon 50-50 frag-ig.”

gNu|N: „Amikor neten játszunk, sosem botozom. Akkor csak dm-ezek és demózok. Lanok előtt 500-1000 legerősebb fegyveres Z-botot lövök ak-val és colt-al egyaránt. Általában 1vs3-1vs5-ben szoktam játszani. Aim_map-on, aim_map_hlo-n, aim_usp-n és különböző desert mapokon szoktam gyakorolni.”

gNu|Moken: „Régebben napi 1000 Z-botot lőttem aim_aztecplace-en 1vs6-ban. Mostanában kevesebb időm jut a botozásra. No meg a dm-et vagy a 2on2-őt sokkal célravezetőbbnek tartom”

hoorai|shiddy: „Nagyon ritkán botozok. Inkább dm-ezni szoktam, ha gyakorolni akarok. Esetleg mixelek. Amikor néha botozásra szánom el magam, akkor általában aim_aztecplace-en játszom hat fegyveres bot ellen.”

xDk|foDy: „Reggel 5-kor kelek. Reggelizem 8-kor. Eztán elkezdek botozni olyan 12-ig aim_mapon, aztán DoZeR in-eye demókat nézek délután 2-ig. 3-ig ebédelek aztán 7-ig awp_botozom awp_1337_sk33t-en. 7-től 8-ig dsn és d$t demókat nézek, mert most a „zonázásra” gyúrok. 8-tól 12-ig warozunk. Ha belefér közbe nyomok egy szendvicset, és ha van kedvem még éjféltől hajnali egyig publicon fejlesztem az egómat. :) Viccet félretéve, egy percet sem szoktam botozni. War előtt sh0kkal nyomunk 100 instagibet, és itt be is zárult a kör… :D

imba|zuGee: „Csak nagyobb versenyek, LANok előtt szoktam botozni. Ilyenkor egy hétig, aim_aztecplace-en, hat fegyveres bot ellen szoktam játszani, naponta egy, maximum két órát. Általában ilyenkor lejjebb veszem a CS hangerejét és mp3-at hallgatok közben.”

SPG|hpy: „Mostanában nem nagyon szoktam botozni. Régen azonban sokszor volt rá példa. Általában aim_mapon 6 fegyveres Z-bot ellen gyakoroltam.”

isys|devieE: „Először aim_mapon Z-botokból lövök 200-300-at. Utána berakom a dm botokat és az mp3-at és 2v16-ban lövök csak késes botokat. Általában 1000-et, de ha valamilyen versenyre készülünk akkor van, hogy 5000-et is.

WeQu|kR_: „Igen, szoktam botozni. Naponta 500-1000 között szoktam tolni, 3-as nehézségű Z-botokkal. Egy, bub által átalakított aim_aztecplace-en, úgynevezett aim_bub-on szoktam játszani legtöbbször.”

addicteD|Antesz: „Nem szoktam botozni. Ha játszani támad kedvem, akkor inkább publikolok vagy mixelek.”

F23|natuRe-: „500 hármas nehézségű Z-botot lövök naponta, aim_bub-on. Általában 1v4-ben játszom.”

TASIKA: „Régebben napi 100-200 botot lőttem, de mostanában kevesebb időm van rá…”

Titoka: „Általában a barátnőm kezeli a botomat.” (!)


Egyéb hasznos dolgok, amik megkönnyíthetik, feldobhatják vagy esetleg hatékonyabbá tehetik a botozást

 

Rengeteg pálya van, ami megfelelő lehet a botozásra. Néhányat már említettek az interjúkban viszont, sokról nem esett szó. Ezeket próbáltam most összegyűjteni nektek. Biztosan lesznek olyanok is, amikről nem halottatok még, – bevallom én sem – de lehetséges, hogy megtetszik majd egyik-másik. Csak hogy néhányat említsek, vannak például olyan aim_mapok is, amiket kifejezetten az amerikai élcsapat, a newspic newspic Team 3D játékosainak fejlesztettek ki. Szinte ugyan ilyen pályái léteznek az newspic newspic SK-nak is. Továbbá, rengeteg lelkes mapkészítő van még eme kerek világon, akik csak ontják magukból a jobbnál jobb pályákat. Soka olyan pálya is helyet kapott az összeállításban, amelyeken csak egy bizonyos fegyvert tudunk gyakorolni. Igen jó desert és usp mapok, illetve egy kis unaloműzőként például a mac10-es vagy a tmp-s pályák. Próbáltam minden fegyvertípus gyakorlására alkalmas pályákat válogatni…

 

avatar #50
Qbai69 2013. február 25. 30 hozzászólás 5513.
Válasz packson. #49. hozzászólására
mp_autoteambalance 0
Köszi szépen :'DD
avatar #49
packson. 2013. február 20. 273 hozzászólás 1362.
Válasz Qbai69 #48. hozzászólására
Azt valaki el tudja nekem mondani hogy hogy csináljam meg ezt: Elkezdek játszani "H" betűnél kiválasztom hogy ct be mennyenek a botok vagy T-be, kb.1v5 re de egy-két kör lemenete után kiegyenlíti a csapatokat! És így már nem sok értelme van. Megköszönném ha valaki tudna valami okosat mondani!
mp_autoteambalance 0
avatar #48
Qbai69 2013. február 20. 30 hozzászólás 5513.
Azt valaki el tudja nekem mondani hogy hogy csináljam meg ezt: Elkezdek játszani "H" betűnél kiválasztom hogy ct be mennyenek a botok vagy T-be, kb.1v5 re de egy-két kör lemenete után kiegyenlíti a csapatokat! És így már nem sok értelme van. Megköszönném ha valaki tudna valami okosat mondani!
avatar #47
Snomy 2009. február 13. 1078 hozzászólás 323.

Valaki kérdezte csak már nem találom, hogy hogyan lehet átírni a botok nevét?

Ha még érdekli vagy érdekel valakit akkor írjon rám PM-be és elmagyarázom.

http://www.erepublik.com/hu/referrer/MagyarEmber02
avatar #46
Lacc 2009. február 13. 1871 hozzászólás 159.
Válasz domewalker #0. hozzászólására

quake live instagib ftw


splash : beraksz magad melle egy botot

multkor bejoinoltal hozzam duelre, es ki is leptel ;|

_yzEk_: idegen FASZ NEM FASZ nekem
avatar #45
drz 2009. február 13. 287 hozzászólás 1306.
Válasz p3ck #0. hozzászólására

Nem vagy tisztaba mert nem ertetted h mit irt neked!Elobb zbotokkal "begyakoroltatod" a mapot es utanna rakod fel a dm botokat.

szóval elsőnek felrakom a z botot utána analizálom a mapot és megkeresem cs-ben a waypointot utána felrakom a dm-et és bemásolom ?

\\\
avatar #44
p3ck 2009. február 13. 8 hozzászólás 9697.
Válasz drz #0. hozzászólására

tisztában vagyok vele igen de én dm botokat akarok berakni aim mapra és ott külön be kell másolni a waypointot de nem vágom azt hol tudom leszedni :) de azért köszi

Nem vagy tisztaba mert nem ertetted h mit irt neked!Elobb zbotokkal "begyakoroltatod" a mapot es utanna rakod fel a dm botokat.

avatar #43
_Thomas 2009. február 13. 52 hozzászólás 4137.

Jol latom hogy a DM botok nem többek mint egy amx mod+ pod bot besetupolva? azt hittem csinaltatok valami okossagot, de csalodtam

úgy látszik az oldal nagy ivben lesajnálja a HTML tag-eket :S
avatar #42
ZeNiTH 2009. február 13. 4642 hozzászólás 25.

amugy dmbotok miert nem kapnak pancelt ? :D ezt nem lehet valahogy megoldani?

I bless the rains down in Africa
avatar #41
drz 2009. február 13. 287 hozzászólás 1306.
Válasz rebel #0. hozzászólására

zbotot felrakod és utána fog magának kreálni automatikusan waypointokat az adott mapra

tisztában vagyok vele igen de én dm botokat akarok berakni aim mapra és ott külön be kell másolni a waypointot de nem vágom azt hol tudom leszedni :) de azért köszi

\\\
avatar #40
rebel 2009. február 13. 397 hozzászólás 997.
Válasz drz #0. hozzászólására

Valaki tudna nekem abba segíteni hogy az aim mapokra hol találom meg azokat a + fileokat amit még be kell másolni hogy pl aim_bub-ra tudjak botokat berakni? thx a segítséget előre is !

zbotot felrakod és utána fog magának kreálni automatikusan waypointokat az adott mapra

avatar #39
benyigli 2009. február 13. 642 hozzászólás 583.

ja engem is érdekelne h hogy lehet berakni dm botokat aim mapokra

avatar #38
drz 2009. február 13. 287 hozzászólás 1306.

Valaki tudna nekem abba segíteni hogy az aim mapokra hol találom meg azokat a + fileokat amit még be kell másolni hogy pl aim_bub-ra tudjak botokat berakni? thx a segítséget előre is !

\\\
avatar #37
mal1 2009. február 13. 2069 hozzászólás 139.

bemasoltam mindent es nincs lan-ba celkeresztem, hudom, nem tok fegyvert valtani. valaki valami otlet?

avatar #36
bARTO 2009. február 13. 238 hozzászólás 1519.
Válasz p3ck #0. hozzászólására

Idokozben rajottem:D

Megnyomod a +(=) billentyut es ott a bot menu.

Isten vagy koszi ^^

Marcsak meg kell keresnem a botok nevet tartalmazo file-t es atirni ertelmes nevekre :D

avatar #35
p3ck 2009. február 13. 8 hozzászólás 9697.

Idokozben rajottem:D

Megnyomod a +(=) billentyut es ott a bot menu.

avatar #34
bARTO 2009. február 13. 238 hozzászólás 1519.
Válasz p3ck #0. hozzászólására

A DM botokat hogyan kell uzembe helyezni?:D

Siman csak kicsomagolom es berakom oket a cstrike folderbe vagy mi?

Regebben asszem h volt valamijen instalacios botom.xD

Az egesz addons konyvtarat masold be a cstrike mappaba es a liblist file-t irdd felul (ha elotte Z-bot-od volt) En csak par parancsra lennek kivancsi, hogyan rakok be sok botot, fegyverrel meg ilyesmik...

avatar #33
p3ck 2009. február 12. 8 hozzászólás 9697.

A DM botokat hogyan kell uzembe helyezni?:D

Siman csak kicsomagolom es berakom oket a cstrike folderbe vagy mi?

Regebben asszem h volt valamijen instalacios botom.xD

avatar #32
gera 2009. február 12. 981 hozzászólás 369.
Válasz domewalker #0. hozzászólására

szerintem az cenzurazva volt ... az eredeti vhogy igy nezhetett ki :

"nem szoktam botozni. ha jatszani tamad kedvem, berakok egy kis wh-t, hiszen ha nincsenek falak, reflexekre sincsen szuksegem"

jaja ;>

avatar #31
domewalker 2009. február 12. 1130 hozzászólás 310.
Válasz gera #0. hozzászólására

addicteD|Antesz: „Nem szoktam botozni. Ha játszani támad kedvem, akkor inkább publikolok vagy mixelek.”

szerintem az cenzurazva volt ... az eredeti vhogy igy nezhetett ki :

"nem szoktam botozni. ha jatszani tamad kedvem, berakok egy kis wh-t, hiszen ha nincsenek falak, reflexekre sincsen szuksegem"

várom az ajánlatokat!
avatar #30
marvel 2009. február 12. 674 hozzászólás 551.
Válasz mrd #0. hozzászólására

HÉÉÉJ, MÉG NEM VONULTAM VISSZA! :DDD Csak nem vagyok túl aktív! de tényleg...

gyere war hurka

avatar #29
Válasz BH #0. hozzászólására

akkor is a 86 volt a kedvenc szama  most is az .... :_D_D_D_DD

na ezt kurvára adom :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Az ember nem változtathatja meg az életét anélkül, hogy maga is meg ne változna.
avatar #28
BH 2009. február 12. 1455 hozzászólás 229.
Válasz mrd #0. hozzászólására

Hát, akkor még nem voltál ekkora ember!!! :D

akkor is a 86 volt a kedvenc szama  most is az .... :_D_D_D_DD

[NQBLA7]
avatar #27
ZeNiTH 2009. február 12. 4642 hozzászólás 25.
Válasz -random-fake-nick- #0. hozzászólására

elkell hogy keserítselek de már akkor sem volt kis darab a mi kis mackónk

:D

I bless the rains down in Africa
avatar #26
Válasz mrd #0. hozzászólására

Hát, akkor még nem voltál ekkora ember!!! :D

elkell hogy keserítselek de már akkor sem volt kis darab a mi kis mackónk

avatar #25
Drevor 2009. február 12. 1492 hozzászólás 218.
Válasz ZeNiTH #0. hozzászólására

beraksz egy tarsat magad melle ;]

azert ha 15 bot van ellenetek, eleg nagy a valoszinusege annak, h egyszerre lovik le mindkettojuket :D
avatar #24
Drevor 2009. február 12. 1492 hozzászólás 218.
hat nemtudom, de a nicebot-jaim szetszednek a Z-botokat ahogy akarnak.
avatar #23
mrd 2009. február 12. 1457 hozzászólás 227.

HÉÉÉJ, MÉG NEM VONULTAM VISSZA! :DDD Csak nem vagyok túl aktív! de tényleg...

I <3 Myself. You\'d better do the same... Love me! ;)
avatar #22
gera 2009. február 12. 981 hozzászólás 369.

addicteD|Antesz: „Nem szoktam botozni. Ha játszani támad kedvem, akkor inkább publikolok vagy mixelek.”

avatar #21
gera 2009. február 12. 981 hozzászólás 369.
Válasz kasH #0. hozzászólására

"Kinek az aim_map,kinek a warmup"  Sztem 50 év mulva ezt fogjuk mondani az unokáinknak a "Kinek a pap,kinek a papné" helyett!

 

warmap

avatar #20
ZeNiTH 2009. február 12. 4642 hozzászólás 25.
Válasz haka #0. hozzászólására

A hír végén a mapok felsorolásnál, a második oszlop első mapja (aim_glocked), rosszul van linkelve. Gondolom véletlen a végére kettő hivatkozás zárást(</a>) írtál ZENITH. Nem kritizálás, csak szóltam. :)

copy paste az egesz, nyilvan nem linkelgettem be ujra ha az eredetiben is benne volt ;]

I bless the rains down in Africa
avatar #19
mrd 2009. február 12. 1457 hozzászólás 227.
Válasz nkRRRR #0. hozzászólására

uramisten.. :D milyen régi ez már :D:D: WeQu | kR_  !!! :D:D

Hát, akkor még nem voltál ekkora ember!!! :D

I <3 Myself. You\'d better do the same... Love me! ;)
avatar #18
mrd 2009. február 12. 1457 hozzászólás 227.

háháhá, még az én cikkemet is előveszitek olykor. ;)

(nagy örömmel konstatálom, hogy ennyien hasznát vettétek!)

thx zenifiú

I <3 Myself. You\'d better do the same... Love me! ;)
avatar #17
nkRRRR 2009. február 12. 866 hozzászólás 423.

uramisten.. :D milyen régi ez már :D:D: WeQu | kR_  !!! :D:D

Minek inni és vezetni? Ha lehet szívni és repülni...
avatar #16
kasH 2009. február 12. 395 hozzászólás 1000.

"Kinek az aim_map,kinek a warmup"  Sztem 50 év mulva ezt fogjuk mondani az unokáinknak a "Kinek a pap,kinek a papné" helyett!

 

avatar #15
haka 2009. február 12. 1013 hozzászólás 354.

A hír végén a mapok felsorolásnál, a második oszlop első mapja (aim_glocked), rosszul van linkelve. Gondolom véletlen a végére kettő hivatkozás zárást(</a>) írtál ZENITH. Nem kritizálás, csak szóltam. :)

gecínagyforma vagyok, vágod?
avatar #14
Nw- 2009. február 12. 3225 hozzászólás 61.

Mai napig is visszakeresem, ha kell sapek bot csomagja:D

Autogramm lanon 2000ft, közös kép 5000, interjú 10K
avatar #13
-gabor- 2009. február 12. 1164 hozzászólás 303.

Pont dm botot kerestem. Köszi zenith

btw a 3d-s mapok nagyon ütnek:D

avatar #12
-ess- 2009. február 12. 747 hozzászólás 508.

ezt én is kerestem, adja köszi ZENITH

avatar #11
2009. február 12. hozzászólás .

sokszor visszakerestem már, hogy le tudjak tölteni egy-egy mapot. amúgy sok okosság van benne, főleg az első interjúban ;)

köszönjük ZENITH

avatar #10
2009. február 12. hozzászólás .

lol geci :d ezt anno mennyit olvastam :D ez 2004 es nem ?

avatar #9
GARAg3-PuNK 2009. február 12. 140 hozzászólás 2263.
Ez teccik tényleg jókat, mondanak!
avatar #8
hpy 2009. február 12. 455 hozzászólás 864.

ezen mi rég volt :D

avatar #7
ZeNiTH 2009. február 12. 4642 hozzászólás 25.
Válasz -tux- #0. hozzászólására

Hali!

Ha Botozok CSHU Death Match botokkal 1vs15-ben, akkor ha megölnek, feléledek, de az ellenség csapat győz, és egy új kör indul...és ez eléggé idegesítő, hogy feléledek, lőném őket, de újrakezdődik az egész elölről..

Valaki esetleg megtudná mondani, hogy hogy lehet ezt kikapcsolni DM-ezés közben, hogy mindig új kör kezdődjön, ha meghalok?

Választ előre is köszi!

beraksz egy tarsat magad melle ;]

I bless the rains down in Africa
avatar #6
domewalker 2009. február 12. 1130 hozzászólás 310.

quake live instagib ftw


splash : beraksz magad melle egy botot

várom az ajánlatokat!
avatar #5
-tux- 2009. február 12. 31 hozzászólás 5375.

Hali!

Ha Botozok CSHU Death Match botokkal 1vs15-ben, akkor ha megölnek, feléledek, de az ellenség csapat győz, és egy új kör indul...és ez eléggé idegesítő, hogy feléledek, lőném őket, de újrakezdődik az egész elölről..

Valaki esetleg megtudná mondani, hogy hogy lehet ezt kikapcsolni DM-ezés közben, hogy mindig új kör kezdődjön, ha meghalok?

Választ előre is köszi!

avatar #4
vNM-tiltott 2009. február 12. 160 hozzászólás 2044.

1.5 be botoztam :D

avatar #3
GAM3R 2009. február 12. 4063 hozzászólás 38.

Erre emlékszem, erre emlékszem! Olvasom, olvasom :D

No nations, no borders, just be free!
avatar #2
rst- 2009. február 12. 637 hozzászólás 590.

Titoka: „Általában a barátnőm kezeli a botomat.”
:D:D:D

.
avatar #1
nickB 2009. február 12. 1264 hozzászólás 270.

Nem 1x kerestem mar vissza,D

Cápali és Cápeti a két kopoltyús zseni